Skip to main content

Bad Gastein

Med totalt 201 sammanhängande pistkilometer i de 5 olika skidområden i Gasteinerdalen förstår vi att Bad Gastein utnämns som svenskarnas favorit. De olika områdena har sin egen karaktär och det finns något för alla. Med sin höjd på 1 100 – 2 700 höjdmeter över havet som liftsystemet sträcker sig, garanteras alltid snö i backarna. På er skidsemester till Bad Gastein upplever ni de österrikiska alperna med höga berg, vacker natur och fantastisk skidåkning. Allt detta med en bussresa på endast 14 timmar från Malmö, Sverige. Här finner ni dessutom gott om olika restauranger och ett nattliv i världsklass. Vi välkomnar er till svenskarnas favorit, Bad Gastein.

Skidåkning Bad Gastein

Bad Gastein erbjuder 5 olika skidområden, där alla definitivt kommer hitta sin egen favoritbacke bland de 201 kilometerna pist. Bad Gasteindalen erbjuder backar för alla skidåkare, fantastiska utsiktsplatser på höga höjder och har Europas högsta hängbro. Bad Hofgastein som det andra skidområdet heter har ett brett urval av backar för alla. Här hittar ni den längsta nedfarten på 10,4 km. Sportgastein ligger i den vackra nationalparken i Bad Gastein. Backarna här är av hög kvalite och man omringas av vacker natur under skidåkningen. Graukogel är skidområdet som är omtyckt av många då backarna är bredare och här kan man verkligen njuta av sin skidåkning i lugnare tempo. Dorfgastein erbjuder bredare och mindre branta backar och perfekt för nybörjaren men också den som vill öva på sina trix i backen.

Att uppleva i Bad Gastein

Bad Gastein erbjuder massvis med sevärdheter och upplevelser. Runt om Bad Gastein finner ni termiska bad, dessa bad är naturligt uppvärmda källor. Är man intresserad av att besöka någon av dessa källor rekommenderar vi att besöka Felsentherme, som har uppvärmda källor med vattenrutschkanor och bastu. I skidområdet Bad Gastein finner ni Europas högsta hängbro med en fantastisk utsikt över de österrikiska alperna. I Bad Gastein kan man avnjuta goda middagar med smaker från hela världen och restaurangerna är trevligt inredda med god stämning. Alla de olika uteserveringarna som finns runt om i backarna och nere dalen är inget man kan missa. Här kan man njuta av sin lunch och billig öl i solen med de snötäckta bergen som utsikt och pulserande musik i bakgrunden.

After Ski

Överallt i Bad Gastein finner ni barer, restauranger och klubbar som passar allas smaker. Den mest omtalade afterskin hittar ni på Silver Bullet. Klubben erbjuder 2 våningar med 4 barer och en shot lucka. Här spelar allt från liveband med svenska hits till kända DJ’s och stämningen blir magisk med klubbens 14 meter takhöjd och utsmyckning. Njut av skummig öl eller ett klassisk shotrace i sann afterski anda. Den som vill avrunda skiddagen med en lugnare atmosfär och välsmakande cocktails besöker Eden Pub där liveband spelar hela kvällen.

Läs mer>

Hotell

Mont Ski har noga valt ut boenden som passar allas smaker och budget. Våra lägenhetshotell är det som ingår i grundpaketet och håller en bra standard med allt du kan tänkas behöva. Kök, badrum, sovplatser för upp till 6 personer, vardagsrum och balkong. Hotellen ligger alltid centralt belägna till backarna, restauranger och nattlivet. För den som vill bo lite lyxigare under skidsemestern uppgraderar man sitt boende till något utan våra mångstjärninga hotell.

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross