Skip to main content

Val Thorens

Med en höjd på 2 300 meter och 600 kilometer pister är det inte konstigt att Val Thorens är utsedd till Europas högsta och världens största sammanhängande skidanläggning. Staden Val Thorens är uppdelad i 2 delar där en sportanläggning ligger i mitten. I den övre delen av staden hittar ni barer, restauranger och klubbar. I den nedre delen av staden finner ni mer lokala restauranger, butiker och shopping. Här är det en mer lugn atmosfär som verkligen rekommenderas att besöka någon gång under sin vistelse. Tack vare bergets höjd är ni alltid garanterade snö Ljsåväl som i pistar och i offpist. Fördelningen mellan blåa, röda och svarta pister gör att oavsett erfarenhet av skidåkning kommer alla kunna åka med på skidresan.

Skidåkning Val Thorens

Val Thorens – 3 Vallées är det moderna sammanhängande skidsystemet som tillsammans erbjuder 600 km skidåkning. Detta betyder att du inte behöver åka samma backe om och om igen. Liftkortet som ingår i er resa täcker Val Thorens 140 km pister. Man får inte glömma att bland de 140 km pisterna finns lika mycket offpist man kan utforska. Nybörjaren på offpist kan enkelt följa leder och markeringar medan den mer erfarna kan åka på egen hand nerför berget utanför pisten. Val Thorens erbjuder också flertalet olika parker för den som vill utföra och öva tricks i backen.

Att uppleva i Val Thorens

När benen börjar verka efter all skidåkning kan vara opitmalt med ett skönt och lugnande bad. Mitt i Val Thorens finns en stor sportanläggning med sporthall, simhall och bowling. Här kan ni utmana kompisarna på en bowlingkväll eller köra ett riktigt fyspass i sportcentret. Man blir aldrig för gammal för pulkaåkning, bland de vanliga skid pisterna finns självklart en egen pist för endast pulkaåkning. Något som man inte får missa när man är i Val Thorens är icekarting, gokart fast på is. Detta är extremt populärt och något vi rekommenderar att man testar på. Den nedre delen av Val Thorens finner ni många fina och gamla byggnader att se samt välsmakande lokala restauranger. Här kan ni få uppleva riktig god Fransk mat och till och med testa på nya rätter som ni inte smakat innan.

After Ski

Efter en dag med skidåkning är det mycker som väntar i Val Thorens. Skidorten har gjort sig känd för sina många lokala och välsmakande restauranger där ni kan avnjuta av en god Fransk middag. Inte att glömma är självklart den omtalade afterskin som Val Thorens erbjuder med kända artister och DJ’s som spelar, och det attraktiva nattlivet med ett stort utbud av barer och nattklubbar.

Läs mer>

Hotell

Mont Ski har noga valt ut boenden som passar allas smaker och budget. Våra lägenhetshotell är det som ingår i grundpaketet och håller en bra standard med allt du kan tänkas behöva. Kök, badrum, sovplatser för upp till 6 personer, vardagsrum och balkong. Hotellen ligger alltid centralt belägna till backarna, restauranger och nattlivet. För den som vill bo lite lyxigare under skidsemestern uppgraderar man sitt boende till något utan våra mångstjärninga hotell.

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross