Skip to main content

Val-d'Isère

Val D’Isere nämns bland många som världens bästa skidort och med sitt breda urval av pister, aktiviteter och sitt moderna och smarta skidsystem förstår vi varför. Hela 300 pistkilometer fördelat på blåa, röda och svarta backar gör att alla oavsett erfarenhet kommer uppleva skidåkningen som fantastisk. Något som kännetecknar Val D’Isere är den vackra staden att upptäcka samt självklart den omtalade afterskin som exempelvis på La Folie Douce. Här uppträder omtalade artister och DJ’s varje dag. Efter en dags skidåkning parkerar ungdomarna skidorna och umgås med de andra hundratals gästerna på utomhusklubben mitt i backen. Staden erbjuder också ett stort urval av lokala franska restauranger där bland annat restaurangen Le Table de l’Ours erhållit en Michelin-stjärna. Om ni gillar shopping finner ni massor utav lokala till mer exklusiva butiker i Val D’Isere.

Skidåkning Val D’Isere

Val D’Isere erbjuder magiskt skidåkning och du kan få en fallhöjd på nästan 2000 höjdmeter. Du åker då från toppen av systemet som ligger 3400 meter över havet, ner till den lägsta belägna byn ¨Ting 1500¨ som ligger på 1500 höjdmeter. Med bergets höjd är ni alltid garanterade snö under hela er vistelse både i pisterna och offpist. Val D’Isere är känt för sin offpist med pudersnö som både nybörjaren och den mer erfarna kan utforska. Med 300 kilometer pister behöver ni aldrig åka samma backe om och om igen och när längsta nedfarten är hela 10 km lång, kan mjölksyra utlovas i slutet. Den mest omtalade backen är över glaciären Grande Motte-glaciären som verkligen rekommenderas att testas. Med flera Fun Parks på olika nivåer kan snygga tricks och coola videos skapas under skidåkningen i Val D’Isere.

Att uppleva i Val D’Isere

Det finns mer än bara skidåkning att uppleva i den gamla och vackra staden Val D’Isere. Mitt i byn finner ni en fin skridskobana som man kan besöka någon dag när skidorna inte lockar. Känns skridskor på is inte så utmanande bör man testa på icekart, gokart men på is. Väldigt populärt i Val D’Isere, så utmana ett annat kompisgäng i gokart på is. Staden erbjuder även mycket att titta på såsom gamla fina byggnader och den ståtliga kyrkan som finns bland många affärer på shoppinggatan. Runt berget hittar ni en skoterled, ni kan hyra en snöskoter för en dag och köra längst berget och beskåda den vackra naturen. För den som inte nöjer sig med bergstoppen på 3400 meter kan boka in en privatflygning med ett litet flygplan och flyga ovanför bergstopparna och få se de många glaciärerna som omringar Val D’Isere.

After Ski

Efter en dag med skidåkning är det mycker som väntar i Val D’Isere. Skidorten har gjort sig känd för sina många lokala och välsmakande restauranger där ni kan avnjuta av en god Fransk middag. Inte att glömma är självklart den omtalade afterskin som Val D’Isere erbjuder med kända artister och DJ’s som spelar, och det attraktiva nattlivet med ett stort utbud av barer och nattklubbar.

Läs mer>

Hotell

Mont Ski har noga valt ut boenden som passar allas smaker och budget. Våra lägenhetshotell är det som ingår i grundpaketet och håller en bra standard med allt du kan tänkas behöva. Kök, badrum, sovplatser för upp till 6 personer, vardagsrum och balkong. Hotellen ligger alltid centralt belägna till backarna, restauranger och nattlivet. För den som vill bo lite lyxigare under skidsemestern uppgraderar man sitt boende till något utan våra mångstjärninga hotell.

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross